Om alsnog de 1e klasse te bereiken moest Bruse Boys 2 afgelopen zaterdag een 4-1 nederlaag tegen Wieldrecht wegpoetsen. De afscheidswedstrijd van trainer Nico Schouten verliep echter anders dan gehoopt, wat resulteerde in wederom een grote nederlaag. Iets wat de trainer na al zijn jaren van inzet zeker niet heeft verdiend.

Het is Bruse Boys weer niet gelukt om zich te handhaven in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Na een heroïsche tweede wedstrijd in Giessen tegen GRC 14 viel dinsdagavond het doek in de verlenging. Voor de derde keer strandde Bruse Boys in het eerste seizoen op dit niveau. Ook in de seizoen 1998/1999 en 2010/2011 duurde het avontuurtje immers maar één jaar. Maar eerlijk is eerlijk: zo dicht als Bruse Boys nu bij handhaving van het eersteklasserschap was, zo dicht was het nog niet.

Giessen - Met de nederlaag tegen GRC'14 kwam dinsdag voor Bruse boys na één seizoen al een einde aan het avontuur in de eerste klasse. Met de wedstrijd in Giessen zette ook Leendert Geelhoed eerder dan gehoopt een punt achter zijn periode bij de club uit Bruinisse. De trainer kwam in maart binnen als opvolger van Wim Nieuwland, slaagde er net niet in zich met Bruse Boys rechtstreeks te handhaven en zag hoe zijn ploeg dinsdagavond onnodig onderuit ging.

Het gezelligste toernooi van de regio wordt ook dit jaar weer georganiseerd op ons sportpark Volharding: het OJW Oosterschelde toernooi. Ten gevolge van de vele mutaties in de toernooicommissie, is de organisatie van het toernooi wat laat op gang gekomen. Maar het is dan uiteindelijk de organisatie toch gelukt om een en ander op poten te zetten. 7 van de 8 teams zijn al bekend: Oud Bru, Vivars, Aquadelta, De Koaje, Biltse Boys, Hanse Staalbouw, WIK'57. Naar het 8e team wordt nog gezocht. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 11 juni a.s.

Zelfs een hem tegemoetkomende, feestende GRC’14-selectie deed hem uiterlijk heel weinig. Bijkans onverstoorbaar keek Olaf Willemse terug op de zojuist in de verlenging verloren wedstrijd tegen GRC’14: 3-2. De verdediger kon al zo nuchter terugkijken omdat hij voortijdig naar de kant werd gehaald en de adrenaline uit zijn lichaam was verdwenen. ,,Het is de realiteit he”, doelde Willemse op de degradatie van zijn ploeg naar de tweede klasse.

Bruse boys degradeert na één seizoen eerste klasse. Na een onvoorstelbare thriller trok GRC'14 na verlenging met 3-2 aan het langste end. Bru begon zonder de geschorste Domenique van den Berge aan het duel, Michel Maaskant was zijn vervanger. Bru nam net als in de thuiswedstrijd gelijk het heft in handen, en gaf goed druk naar voren. Het was de thuisclub die weer met snelle tegenstoten gevaarlijk probeerde te worden, en ze kregen daardoor wel het eerste kansje, maar Mark Giljam zag de bal voorlangs gaan.

Bruse Boys 2 heeft in de finaleronde tegen angstgegner Wieldrecht een slechte beurt gemaakt. Door afwezigheid van verslaggever maar een kort stukje, maar zoals ik hoorde: veel valt er ook niet te vertellen over deze collectieve offday. Waar Bru in de competitie tot twee keer toe met 2-1 verloor, maar toch 10 punten boven deze tegenstander eindigde, ging het nu met grotere cijfers onderuit.

Bruse boys is het eerste duel in de tweekamp tegen GRC'14 begonnen met een gelijkspel. Op eigen veld werd het 1-1. Het begon voor de boys min of meer rampzalig, want na anderhalve minuut spelen lag de bal al achter Mark Giljam in het mandje. Een doelpunt waar Bru de rest van de wedstrijd tegenaan bleef hikken. Een scherpe indraaiende vrije trap van Ricky Vroon vanaf de rechterkant werd door iedereen gemist, en ook de verraste Mark moest het antwoord schuldig blijven.

Zaterdag zullen er bij de nacompetitiewedstrijd Bruse boys-GRC'14 maar liefst twee pupillen van de week zijn. Hieronder volgt een gesprekje met Julia en Kimberley die we morgen veel plezier wensen.

1.        Naam: Julia Stouten

2.        Leeftijd: 10

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: omdat me het een leuke sport leek

Komende zaterdag staat voor Bruse boys 1 de eerste wedstrijd op het programma in de tweede ronde van de nacompetitie. Tegenstander is GRC'14 uit Giessen. GRC'14 is op 2 juli 2014 opgericht, en is ontstaan uit de verenigingen vv Giessen en Rijswijkse boys. GRC'14 is dit seizoen op de 4e plaats geeindigd in de tweede klasse F met 46 pnt. en een doelsaldo van 52-37.

Komende zaterdag, 28 mei, worden op sportpark Volharding de finalewedstrijden gespeeld om de reserve-beker sector 1 bij de senioren. Het volledige programma is als volgt:

11.00 uur res. 6e klasse SC Welberg 2 - BSC 9 

12.00 uur res. 5e klasse Steenbergen 3 (zat.) - Halsteren 4 

14.00 uur res. 4e klasse DVO'60 2 (zat.) - RBC 2

Met een 2-3 uitoverwinning begon Bru 2 aan de terugwedstrijd tegen ASWH. Nadat het vrij snel op voorsprong kwam, vergat het uit te lopen na een grotere marge. In totaal in de wedstrijd vier keer het houtwerk geraakt, waardoor het dus spannend bleef. Bru gaf de voorsprong weg, waarna ASWH er met een 1-2 voorsprong na 90 minuten een verlenging uit wist te slepen. Uiteindelijk trok Bruse Boys 2 toch aan het langste eind en mag het blijven hopen op promotie naar de eerste klasse.

Bruse boys heeft zich op een uitstekende wijze gerevancheerd voor de 3-1 uitnederlaag tegen fc Dauwendaele, op eigen veld werden de mouwen opgestroopt en werd het nu maar liefst 4-0 voor Bru. De paars/witten begonnen zonder de geschorsten Olaf Willemse en Michel Maaskant, daardoor begonnen Ben von Unen en Nathan Olree in de basis op voor hun vreemde plaatsen, resp. als rechtsback en voorstopper. Maar beiden kweten zich uitstekend van hun taak, en speelden uitstekend. Het begin was hoopgevend, gelijk een vrije trap net buiten de zestien. Een kolfje naar de hand van Mats zo leek het, maar helaas schoot hij de bal hoog over. Hierna werd het een gelijkopgaande eerste helft, Bru probeerde het spel te maken, en Dauwendaele loerde op de counter.

Het was even puzzelen voor Good-Old Nico, maar het 2e had uiteindelijk genoeg spelers op de lijst. Proficiat voor de jongens die vanuit de jeugd zijn aangesloten. Het titanengeweld vond plaats op het 2e veld van ASWH, dit veld kon vergeleken worden met een hockeyveld. De wedstrijd werd verzorgd door het arbitrale trio van de KNVB. Dit deden zij uitmuntend.

Komende dinsdagavond staat er voor Bruse boys een "do or die" wedstrijd op het programma. Bru zal dan tegen Dauwendaele alle registers open moeten trekken om de opgelopen 3-1 schade te repareren, en zo een ronde verder te komen in de nacompetitie voor behoud in de eerste klasse. Daniël Jumelet is bij deze zeer belangrijke wedstrijd pupil van de week. Hieronder een gesprekje met Daniël, die we veel plezier toewensen a.s. dinsdagavond.

1.        Naam: Daniel

2.        Leeftijd: 11

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan : Ik voetbal heel erg graag en veel.

4.        In welk team speel je: E3

5.        Wat is jouw favoriete positie in het veld: centraal middenveld

De eerste nacompetitiewedstrijd van Bruse boys tegen Dauwendaele is van Bruse kant samen te vatten in één woord: wanvertoning. Daarom is het zonde van de tijd om er vanaf deze plaats al teveel aandacht aan te besteden. Hopelijk kunnen de boys a.s dinsdag wel laten zien dat ze eergevoel hebben, en dat ze wel met inzet en passie kunnen strijden. Het zou toch triest zijn dat Bru het verblijf in de eerste klasse zo te grabbel gaat gooien, na een toch verdienstelijk seizoen. Dus komende dinsdag moet er met twee doelpunten verschil gewonnen worden om er minimaal een verlenging uit te slepen. Dat is, als alle neuzen de goede kant op staan, zeker niet onmogelijk. Aanvang 19.15 uur.

Onderstaand het PROGRAMMA voor Bruse Boys 1 in de nacompetitie:

Zaterdag  21  mei :

Heerjansdam          - Meerkerk        = A

FC Dauwendaele    - Bruse  Boys     = B

SSV’65                     - Altena             = C

GRC ‘14                    - Axel                 = D

Het is Bruse boys helaas niet gelukt om zich direct veilig te spelen. De allesbeslissende wedstrijd ging tegen Zuidland met 0-2 verloren. Bru begon met een bijna complete selectie aan het duel, hierdoor nam de weer van een schorsing teruggekeerde Michel Maaskant zijn plaats in de basis weer in en verhuisde Koen van den Berge naar de bank. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In de 13e min. kregen de gasten een dot van een kans, maar de vrijstaande aanvaller kopte vlak voor het doel mis. Even later kreeg ook Bruse boys een uitstekende kans.

Komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van Bruse boys op het programma. En het is niet zomaar een wedstrijd, want Bruse boys moet in een rechtstreeks duel winnen van naaste concurrent Zuidland om zich direct veilig te spelen in de eerste klasse. Bij deze kraker is Jamie Rietkerk pupil van de week. Hieronder een gesprekje met Jamie, die we veel plezier wensen zaterdag.

1.        Naam:  Jamie Rietkerk

2.        Leeftijd:  10 jaar

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: Ik vind het een leuke sport

4.        In welk team speel je: E2

5.        Wat is jouw favoriete positie in het veld: Centrale Verdediger

6.        Tegen wie moet je aanstaande zaterdag voetballen en gaan jullie dat winnen: we hebben een toernooi bij V.V. Goes, jazeker!

De bekende term zomeravondvoetbal geldt normaal gesproken voor oefenpotjes op een doordeweekse avond, maar mocht zaterdagmiddag ook over het competitieduel tussen Bru 2 en DFS gezegd worden. Een wedstrijd die nergens meer om ging, in de felle zon, waren hier de ingrediënten voor. Al met al werd deze derby gewonnen door Bru, na een 3-0 ruststand werd een 3-2 eindstand genoteerd.

Bruse boys heeft een met een knappe uitoverwinning op SHO de kansen voor rechtstreekse handhaving in de eerste klasse in eigen hand gehouden. Bru begon in vergelijking met vorige week zonder de geschorste Michel Maaskanst in de basisopstelling, zijn vervanger was de weer van een schorsing teruggekeerde Koen van den Berge. De beginfase was voor de thuisclub, die blijkbaar beter met de warme temperaturen om kon gaan. SHO begon namelijk energieker, en vooral via rechtsbuiten Klaverweide werd de thuisploeg gevaarlijk, en in de 10e min. leidde dat ook tot de openingsgoal. Klaverweide ging goed door over de rechtervleugel, en Ristic tikte bij de eerste paal de voorzet binnen.

In de uitwedstrijd bij Heerjansdam heeft een geïmproviseerd Bruse Boys 2 met 2-3 weten te winnen. Doordat een veel beter Bru de wedstrijd vergat af te maken, bleef het lang spannend. Toch trok het aan het langste eind en wist het de tweede plaats definitief binnen te slepen.

Bruse boys heeft uit bij Kloetinge een verdienstelijk resultaat geboekt, op het Wesselopark eindigde het zoals het begon namelijk 0-0. Bru begon in vergelijking met vorige week zonder de geschorste Koen van den Berge, daarentegen was het goede nieuws dat Marco Ketting na een hamstringblessure weer terugkeerde in de basisopstelling. Hij speelde een prima wedstrijd. De eerste helft was gelijkopgaand, zonder dat er grote kansen te noteren waren. Veel strijd en weinig goed voetbal. Tom Wuyts kreeg een schietkans uit een hoekschop, maar zijn inzet verdween over het doel. Ook Bru was een aantal malen dreigend, maar kon niet doordrukken. Zo verliep de eerste helft dus best goed voor Bru, helaas kreeg Michel Maaskant al snel in de wedstrijd een gele kaart, dus mist hij volgende week de uitwedstrijd tegen SHO vanwege (opnieuw) een schorsing. De tweede helft nam Kloetinge langzaam het initiatief.

Zaterdag 23 april: een wedstrijd met veel ‘gemiste’ kansen, maar alsnog wonnen de Bruse dames met nette cijfers van de dames uit Halsteren.

Bruse boys heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd tegen directe handhaving verloren. Op het eigen sportpark Volharding was Nieuw Lekkerland met 0-2 te sterk. Bruse boys moest het in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd doen zonder de met vakantie zijnde Dylan Adelaar, en de geblesseerde Marc Bijdevaate. Ben von Unen en de weer van een schorsing teruggekeerde Koen van den Berge waren de vervangers. Voordat de wedstrijd goed en wel op gang was keek Bru al tegen een achterstand aan. In de 7e min. was het al raak. Op een voorzet vanaf de linkerflank werd door de Bruse verdediging niet adequaat gereageerd, en daardoor kon bij de tweede paal de volledig vrijstaande Jeroen Wolf de bal achter Mark Giljam schieten. Niet lang daarna kreeg Ben von Unen een aardige kans om de gelijkmaker op het bord te schieten, maar zijn schot was te slap en belandde tegen de benen van Lekkerland doelman Edward de Groot.

Bruse Boys 2 heeft de thuiswedstrijd tegen Klundert gemakkelijk weten te winnen. Binnen 10 minuten stond het al 2-0, uiteindelijk is er uitgelopen naar een 4-0 overwinning. Door deze overwinning heeft de promovendus de tweede plaats zo goed als zeker binnengehaald.

Na een paar mindere weken voor de dames, waarin maar liefst drie keer op een rij werd verloren, hoopte de dames vandaag toch weer is te mogen voelen wat winnen is. Voor deze mindere weken hadden de dames ‘nog maar’ twee keer verloren, maar door deze drie verliespartijen staat de teller nu op vijf. Een domper, maar een mooie tweede plaats kan nog behaald worden. De achterstand op de nummer 2 is namelijk slechts 3 punten.  Het is daarom zaak voor de dames om de vorm van voor de winterstop weer terug te vinden, de laatste vier wedstrijden te winnen en daarmee het seizoen met een positief gevoel af te sluiten.

In de uitwedstrijd bij rode lantaarndrager Gunners, heeft Bruse Boys 2 met grote moeite gewonnen. Wellicht dat dit verslag een evenbeeld kan zijn van het wedstrijdverslag van de wedstrijd Prinsenland 1 – Bruse Boys 1. Verschil is dat deze dramatische wedstrijd in 2-3 eindigde. 

Soms valt het niet mee om van sommige wedstrijden nog een fatsoenlijk verslag te maken. De wedstrijd Prinsenland-Bruse boys was zo'n duel. Na een armzalig duel won de minst slechte ploeg met 1-2. Bruse boys begon het duel met de van een schorsing teruggekeerde Michel Maaskant en Rudi van der Bijl. Hierdoor schoof Johan Vroegindeweij door naar de positie van verdedigende middenvelder. Koen van den Berge ontbrak vanwege een schorsing. Bru begon goed aan de wedstrijd, en in de vijfde minuut kwam dan ook al de 0-1 op het bord. Een vrije trap van Mats Willemse werd fortuinlijk binnengewerkt door Domenique van den Berge. Het aardige spel van Bruse boys duurde helaas maar kort, en Prinsenland kreeg nog binnen het kwartier een uitstekende mogelijkheid om tegen te scoren.

De afgelopen tijd zijn er door de mensen die het complex onderhouden zo'n 60 !! ballen gevonden. (zie foto). De meeste ballen lagen in de bosschages rondom de velden. Daarom de oproep aan alle trainers/spelers om te zorgen dat na de training alle gebruikte ballen verzameld worden, gewoon een kwestie van even zoeken. Anders wordt het voor de club een kostbare aangelegenheid om iedere keer nieuwe trainingsballen aan te schaffen. Ook is het niet de bedoeling om ballen van andere teams te pakken, en ook niet uit de afgesloten wedstrijdballenkast. Bij voorbaat dank.  

In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Prinsenland heeft Bruse Boys 2 een 4-2 overwinning behaald. Uit werd er bij deze ploeg met 1-8 gewonnen, thuis werd er mede door het missen van grote kansen en het ontbreken van goed voetbal (met name in de eerste helft), maar een ‘magere’ overwinning behaald.

De belangrijke degradatiewedstrijd tegen Pelikaan is geëindigd in een puntendeling. En daarmee mochten de boys hun handen dichtknijpen. Bru begon zonder de geschorsten Michel Maaskant en Rudi van der Bijl, en ook Marco Ketting ontbrak vanwege een hamstringblessure. Bru ging voortvarend van start, en nam al na vijf minuten de leiding. Yarick Dorst besloot een prima aktie over de linkervleugel met een vlijmscherpe voorzet, die de instormende Dylan Adelaar binnenschoot. Een droomstart dus. En wie verwachtte dat de paarshemden hier veel vertrouwen uit zouden putten kwam bedrogen uit.

Bruse boys heeft na vijf opeenvolgende thuisoverwinningen weer eens een nederlaag geleden op het eigen sportpark "Volharding". Het bezoekende VVGZ was met 0-2 te sterk. Bru begon aan het duel met de van een schorsing teruggekeerde Michel Maaskant, en de weer van blessures herstelde Marco Ketting en Rudi van der Bijl. Daarentegen was Olaf Willemse geschorst. Bru begon ambitieus aan de wedstrijd, en probeerde de Zwijndrechters op eigen helft af te jagen.

Voor a.s. zaterdag zijn we dringend op zoek naar een scheidsrechter voor de wedstrijd Bruse boys 4-WIK 2, de wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor wie wil, graag even kontakt opnemen met Jacob Muller. Tel. 06-55186048.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de vrouwen van de Fendert op het programma. De thuiswedstrijd, die slechts drie weken geleden was gespeeld omdat de tegenstander tot twee keer toe de wedstrijd uitstelde, was in de laatste minuut nipt met 2-3 verloren. De dames hoopte daarom extra om de drie punten die in de thuiswedstrijd ‘gestolen’ waren, mee naar Bru te nemen. Er was dan ook lichte spanning aanwezig, mede omdat de thuiswedstrijd een zware was geweest met veel fysiek ‘geweld’.

Het wederom gehavende Bruse Boys 2 heeft de thuiswedstrijd met de Fendert met 1-2 verloren. Totaal onnodig, mede doordat de kansen niet worden benut, ging de ploeg onderuit daar waar uit nog met 1-6 werd gewonnen. Door deze nederlaag is Bru afgezakt naar de derde plaats van de ranglijst.

Bruse Boys blijft de punten sprokkelen in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Door de 2-1-overwinning zaterdag op Oranje Wit staat de Bruse club al op 22 punten. In de voorgaande twee avontuurtjes in de eerste klasse kwam Bruse Boys niet verder dan 13 punten (uit 22 duels in 1998/1999) en 21 punten (uit 26 duels in 2010/2011). De kaap heeft de club nu al genomen. Tussenpaus Leendert Geelhoed beleefde met de zege een vliegende start. Bruse Boys kwam aanvankelijk weliswaar achter, maar herstelde de averij in de tweede helft.

Bruse boys heeft een knappe overwinning behaald tegen Oranje Wit. Bru begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde basisspelers Marco Ketting, Rudi van der Bijl en Tom Blomaard, en Michel Maaskant ontbrak vanwege een schorsing. Interim-trainer Leendert Geelhoed zat voor de eerste maal op de bank. Oranje Wit had vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wattel het betere van het spel, en dat leverde een aantal malen hachelijke situaties op voor de veste van Mark Giljam. In de 17e min. kwamen de Dordtenaren dan ook op voorsprong.

Een gehavend Bruse Boys 2 heeft de derby bij koploper MZC’11 met 3-1 verloren. Bru, dat er een gezellig dagje van maakte en met de Bru 24 richting Zierikzee was vertrokken, hield de eerste helft knap stand en kreeg daarin de betere kansen. Na de rust zakte Bru weg en verloor het, terecht, met 3-1.

Bruse boys heeft de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Brielle met 2-1 verloren. Indachtig de 1-5 oorwassing van de op sportpark Volharding gespeelde heenwedstrijd, reisde Bru met het lood in de schoenen af, nog zonder de nieuwe interim-trainer Leendert Geelhoed, naar het schitterende complex van vv Brielle. En dat leek niet onterecht gezien het eerste kwartier. Brielle dicteerde de wedstrijd, en voor Bruse boys was het alleen tegenhouden. Via de flanken kwam de thuisploeg een aantal malen gevaarlijk door, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het meest dreigend was een schot van afstand wat Mark, die de bal pas op het laatste moment zag omdat het door een woud van benen kwam, via de lat uit zijn doel kon houden.

Bruse Boys gaat zaterdag op bezoek bij nummer twee Brielle in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal. Voor de winterstop leed de Zeeuwse club de grootste thuisnederlaag tegen deze opponent (1-5). Dat is niet de grootste nederlaag van het seizoen, want dat is de 5-0-nederlaag bij koploper Smitshoek. Maar daar gaat het in dit blogje even niet om. Wel om Bruse Boys overigens, dat donderdag zijn interim-trainer Leendert Geelhoed presenteerde. Een blik op de topscorerslijst van de club levert een opmerkelijk beeld op. Een opmerkelijk eentonig beeld. Tweetonig eigenlijk.

BRUINISSE - Leendert Geelhoed maakt het seizoen af als trainer van voetbalclub Bruse Boys. De oefenmeester volgt bij de zaterdag-eersteklasser Wim Nieuwland op, die wegens persoonlijke omstandigheden niet meer voor de groep kan staan. Nieuwland was aan zijn vijfde en laatste seizoen bezig bij de club. De huidige Bruse assistenten Koos Kalf en Sicco Zoer, die de taken de afgelopen weken van Nieuwland hadden overgenomen, zullen nauw betrokken blijven bij het eerste elftal. Zij zitten morgen in het uitduel met Brielle voor de laatste keer op de bank. Geelhoed is geen onbekende met het niveau. Met Terneuzense Boys en GPC Vlissingen was hij al 's actief in de eerste klasse. Andere clubs die hij onder zijn hoede had, zijn SSV'65, Tholense Boys en Serooskerke. Dit seizoen was hij clubloos. Geelhoed deed in het verleden ook al eens een interim-klus, in 2012 na het vroegtijdige vertrek van Alexander van Keulen bij SSV'65.

Na een aantal jaren trainer te zijn geweest van bruse boys 2 nemen we afscheid van Nico Schouten,zijn opvolger voor is Kees Verwest.Hij doet dit samen met zijn  broer Rinie. Naar een aantal gesprekken te hebben gehad is de kogel door de kerk. Kees is geen onbekende voor Bruse Boys. In het verleden heeft hij menig keer de degens gekruist met Bruse Boys. Ook heeft hij het afgelopen jaar hand en span diensten verleend bij de jeugd van Bruse Boys. We wensen Kees en Rinie veel succes en sportieve resultaten toe.  

Na de nederlaag van vorige week (lees: zeer ongelukkig), wilde de dames vandaag sportieve revanche nemen. Om 16:00 uur stond de uitwedstrijd tegen de Dames van VV Drechtstreek, de nummer tien van de ranglijst, op het programma. Voor de dames was dit tijdstip een beetje onwennig, desalniettemin hadden ze zin om een mooi resultaat neer te zetten. Met een krappe selectie, 12 man, vertrokken de dames om 14:30 uur vanaf Sportpark Volharding naar Papendrecht. Eenmaal bijna aangekomen in Papendrecht kwamen de dames tot de conclusie dat de voetbaltas in Bru was blijven staan. Een klein probleem, gezien het feit dat de reistijd 45 minuten bedroeg. Gelukkig was Astrid bereid om de voetbaltas te komen brengen. Alsnog konden de dames zich omkleden en stonden iets later dan 16:00 uur op het veld. De scheidsrechter was de beroerdste niet en liet de dames snel nog even een korte warming-up afwerken.

,,Ik vind het heel erg jammer voor Bruse Boys en heel vervelend voor mezelf.” Zo reageert Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland op de ontstane situatie bij de eersteklasser. Vanwege privé-omstandigheden kan de oefenmeester uit Dinteloord niet in actie komen. Sinds 11 februari heeft Nieuwland zijn gezicht niet meer laten zien op sportpark Volharding. ,,Ik ben nu niet in staat leiding en training te geven. Mijn emmer is vol”, zegt hij. Nieuwland laat zaterdag verder weten dat hij op dit moment niets kan toezeggen en dankbaar is hoe Bruse Boys met de huidige situatie omgaat. Wel is Nieuwland (foto) ervan overtuigd dat hij dit seizoen nog in actie komt voor Bruse Boys. ,,Ja ja, dat weet ik zeker.” Tot die tijd wil Bruse Boys een interim-trainer aanstellen.

Na een slechte start na de winterstop heeft Bruse Boys 2 afgelopen zaterdag wel revanche kunnen nemen. De inhaalwedstrijd tegen WHS, welke eigenlijk vorige week op het programma stond, werd met 1-3 gewonnen. Thuis werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen deze laagvlieger, dus revanche moest er zeker genomen worden.

Bruse boys heeft de uitwedstrijd tegen Oude Maas verloren, in Poortugaal werd het 3-1. Bru startte zonder de nog op wintersport zijnde Mats Willemse, de voor een langere periode geblesseerde Tom Blomaard, en de geschorste Yarick Dorst. Op het gure sportpark Polder Albrandswaard woei een krachtige wind die Bruse boys de eerste helft in de rug had. Het hobbelige veld werkte voor goed voetbal niet mee, maar de eerste kans was voor Bru. In de vijfde minuut belandde een schitterende pegel van Marc Bijdevaate boven de verschrikt toekijkende doelman Jacob van de Belt op de lat.

Het ene weekeinde is het andere niet. De Zeeuwse top 3 op zaterdag ondervond dat dit weekeinde aan den lijve. Vorige week maakten Hoek, Kloetinge en Bruse Boys gezamenlijk negen doelpunten, een positief seizoensrecord. Zaterdag zagen de drie de medaille van de andere kant, want ze scoorden geen van alle. Opnieuw een seizoensrecord, maar dan negatief. Hoek verloor met 0-1 bij ASWH, Kloetinge verloor thuis met 0-2 van SHO en Bruse Boys verloor met 5-0 bij Smitshoek. Die scores stonden in schril contrast met de resultaten van zeven dagen eerder. Toen won Hoek met 3-2 van Zwaluwen, Kloetinge speelde spectaculair 4-4 tegen Zuidland en Bruse Boys won met 2-0 van Rijsoord.