De bekerwedstrijd SKNWK - Philippine wordt komende dinsdagavond, 19 september, op sportpark Volharding gespeeld. Omdat de Nieuwerkerkers niet beschikken over een lichtinstallatie wordt er uitgeweken. De wedstrijd tegen de Zeeuws-Vlaamse zondag derdeklasser begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Verdaasdonk

De natuurgrasvelden zijn inmiddels afgekeurd, daarom zullen er morgen alleen wedstrijden op het kunstgrasveld gespeeld worden. Het bekerprogramma is als volgt:

Bruse boys JO11-1 - SJO FC de Westhoek JO11-1 om 9.15 uur scheidsrechter: Lionel van Strien
Bruse boys JO13-2 - Vosmeer JO13-1 om 9.15 uur scheidsrechter: Remi van Strien
Bruse boys JO17-1 - Smerdiek JO17-1 om 10.30 uur scheidsrechter: Jacob Muller
Bruse boys 4 - Brouwershaven 1 om 12.45 uur scheidsrechter: Bram van Donge

Als de bekerwedstrijden van Bruse boys 1 en Yerseke 1 ook afgelast worden spelen die om 15.00 uur een oefenwedstrijd.

De overige wedstrijden zijn dus afgelast !!!

 

Zaterdag 26 augustus wordt op ons sportpark Volharding het Grevelingentoernooi voor eerste elftallen gehouden. Deelnemende ploegen zijn Bruse Boys, DOSC (Den Dolder), Duiveland, SKNWK en SSV'65. De aanvang van de eerste wedstrijd van het toernooi is 12.30 uur. Lees verder voor het volledige programmaboekje.

Komende zaterdag speelt het Schouwen-Duivelands elftal O23 een toernooi in Zierikzee. Van Bruse boys zijn drie spelers geselecteerd namelijk: Dylan Adelaar, Yarick Dorst, en Jarno Kloet. Het toernooi op sportpark den Hogen Blok begint om 10.15 uur, de prijsuitreiking zal rond 16.30 uur plaatsvinden. De volledige selectie is als volgt:

Het jaarlijkse OJW Oosterschelde Toernooi voor seniorenteams staat weer op de planning en wel voor zaterdag 10 juni. Dit jaar doen er 12 teams mee die strijden om die felbegeerde Oosterschelde Cup. Nieuw is dat er 4 damesteams deelnemen!

Zaterdag 27 mei a.s. vindt op sportpark Volharding van Bruse Boys het jaarlijkse Schouwen–Duiveland Jeugdtoernooi plaats. Dit toernooi wordt elk jaar georganiseerd door de commissie RVSD in samenwerking met een eilandelijke vereniging. In totaal 24 pupillenteams nemen aan dit toernooi deel en de opbrengst (één euro per deelnemer) is dit jaar bestemd voor de Stichting Jens. Meer informatie over deze stichting kunt u vinden op www.stichtingjens.com. Het toernooi begint om 10.00 uur en is om 15.30 uur afgelopen.

 

Op zaterdag 20 mei organiseert de Toernooicommissie van Bruse Boys een groot jeugdtoernooi voor jeugdspelers onder 17 en onder 15. Deelnemende teams zijn : Bruse Boys JO15-1, Bruse Boys JO15-2, De Jonge Spartaan JO15-1, Kloetinge JO15-7, DVV'09 JO15-1,  WHS JO15-1, De Fendert JO15-1, RCS JO15-3 en SKNWK JO15-1. Voor de ploegen onder 17 jaar: Bruse Boys JO17-1, De Jonge Spartaan JO17-2, Kloetinge JO17-3, Duiveland JO17-1 en DVV'09 JO17-1.

De KNVB heeft voor morgen alle wedstrijden van de categorie B in district Zuid 1 afgelast. Dit betekent dat alle wedstrijden van de Bruse boys teams, op die van Bru 1 en Bru 2 na, zijn afgelast. Over het al dan niet doorgaan van de wedstrijden van het 1e en het 2e wordt morgen in de loop van de ochtend een beslissing genomen.

Omdat de velden bij sv Duiveland onbespeelbaar zijn wordt de oefenderby bij ons op het kunstgrasveld gespeeld. De aanvang is 14.30 uur. Het volledige programma voor zaterdag 21 januari is als volgt: Bruse boys JO19-1 - SJO FCde Westhoek JO 19-1 om 12.00 uur Scheidsrechter: Jos von Unen
Bruse boys 1 - sv Duiveland 1 om 14.30 uur Scheidsrechter: Harry Koster 
SKNWK 1 - SPS 1 om 16.45 uur 

Er is vanmiddag toch nog een wedstrijd te bewonderen op Volharding. Op het kunsgrasveld spelen de hoofdmachten van SKNWK en Zaamslag een oefenwedstrijd tegen elkaar. De aftrap is om 14.30 uur, en scheidsrechter is Jacob Muller.

Aanstaande zaterdag staat de eerste officiele wedstrijd van het seizoen op het programma voor Bruse Boys 1. De manschappen van Marco Groeneveld nemen het op tegen Alblasserdam dat net als 'Bru' uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal (District West 2). Alblasserdam speelde afgelopen jaar een teleurstellend seizoen. Een 7de plek werd behaald nadat de ploeg het jaar daarvoor uit de eerste klasse was gedegradeerd.

De pupil van de week voor deze wedstrijd is keeper Jasper Snoek uit JO11-1. Tijd om eens kennis te maken met Jasper:

Nadat afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld, is de eindstand van het topscorersklassement nu dus ook bekend.
In totaal werden er door de Bruse seniorenteams dit seizoen maar liefst 282 doelpunten gemaakt.
Wie zich dit seizoen tot Bru's topscorer mocht kronen stond, bij zowel de heren als de dames, eigenlijk al een tijdje vast. Dennis Hoep en Tamar Dane waren namelijk al een poosje "los" van de achtervolgers, dus een grote verrassing aan het eind van de competitie zat er niet meer in.

Johan Cruijff, verreweg de bekendste Nederlander op aarde, is niet meer. Vraag in het verre buitenland naar de naam van een Nederlander en grote kans dat ze de naam van deze legendarische held noemen. 24 maart j.l. overleed hij op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Wat bijzonder is dat Cruijff, ajacied in hart in nieren, in 1983 voor Feyenoord ging spelen.  Op 16 juli 1983 speelde hij  één van zijn eerste wedstrijden in het shirt van Feyenoord op Bruse gronden, toen de Rotterdamse club het opnam tegen het Zeeuws elftal. Op npo.nl dook een klein filmfragment op van de gebeurtenis op Bru. U herkent vast nog het "Scheidsrecht:"-bord op het oude voetbalveld. Herkent u nog mensen in dit filmpje? Laat het ons weten.

Een geslaagde voetbaldag kunnen we wel zeggen. Vier Schouwen-Duivelandse voetbalselecties waren gisteren te bewonderen op het Bruse sportpark. De wedstrijd van het Schouws elftal tegen Jong Zeeland trok veel bekijks. Ook de dames hadden veel bekijks en wonnen overtuigend met 6-1 van het Rotterdamse FC Maense. De 'onderlinge' wedstrijd tussen de spelers tot 20 jaar en die van 21-23 jaar toonde aan dat er veel talent rondloopt op het eiland. Bekijk ook het fotoverslag, met o.a. de teamfoto's.

MZC’11 speelt zaterdag een op papier aantrekkelijke wedstrijd. De ongeslagen koploper in de tweede klasse gaat op bezoek bij Terneuzense Boys. Voor MZC’11-trainer Alexander van Keulen is dat een weerzien met de club waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. En doorgaans doet Van Keulen het alleraardigst tegen zijn oude clubs.

Van Keulen heeft inmiddels een aardige rijtje clubs op z’n cv staan en dan speel je bijna automatisch wel ’s tegen clubs die hij al ’s onder zijn hoede had. Inmiddels speelde hij 27 keer een competitiewedstrijd tegen een club die hij eerder trainde. Niet verrassend komt zijn eerste club Bruse Boys (1996-1999) het vaakst voorbij: twaalf keer trof hij die nadien.

Vanwege de slechte gesteldheid van veld 2 is het voorlopig niet toegestaan om te trainen op veld 2. Dus alleen trainen op het kunstgrasveld

En wederom is er een hoofdstuk toegevoegd wat betreft het maaionderhoud van de velden door de gemeente op sportpark Volharding, wat al jaren een bron van ergernis is. Nadat de velden al een keer beschadigd waren omdat er veel te snel en "liefdeloos" over het gras werd gereden, bleek het het gras vrijdagmiddag op beide velden zo hoog te staan, nog hoger dan vorige week, dat het zowat kieltelde onder de armen van de spelers. Kortom onbespeelbaar. Nadat er door Bruse boys aktie was ondernomen was de BTL bereidt, namens de club hartelijk dank, om het hoofdveld te maaien. Het losse gras is zaterdagochtend met vereende krachten door vrijwilligers van het veld geharkt. Iedereen hartelijk bedankt, en hopelijk zijn de velden volgende week wel bespeelbaar.

Na de wedstrijd tegen de BVO Volendam van afgelopen vrijdag,  zullen a.s. zaterdag 1 augustus,  op sportpark Volharding, de eerste reguliere oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen gespeeld gaan worden. Volgens een inmiddels jarenlange  traditie zal  V.V. Strijen als oefentegenstander fungeren met zowel hun eerste als tweede elftal. Het eerste elftal van Strijen staat onder leiding van oud-prof Geert Meijer. Ook inmiddels traditioneel zullen wij direct na afloop van de wedstrijden mosselen serveren voor sporters en bezoekers. Deze mosselen zijn beschikbaar gesteld door mosselkweekbedrijf Padmos en worden door de Firma Bout professioneel schoongemaakt. Beide bedrijven heel hartelijk dank voor de ondersteuning van onze vereniging. Meesterkok Leo van Galen zal het koken voor zijn rekening nemen.
De aanvang van de wedstrijden is om 14.30 uur. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.   

Op zaterdag 25 juli, één dag na Bruse boys-fc Volendam, speelt de Schouwse selectie op het veld van sv DFS een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Van Bruse boys hebben maar liefst zeven spelers een uitnodiging ontvangen. Marco Ketting, Johan Vroegindeweij, Rudi van der Bijl, Mats Willemse, Koen van den Berge, Domenique van den Berge en Tom Blomaard.
De overige geselecteerden zijn: Simon de Bruine, Thijs Rentier, Ronald Zwager (allen sv Duiveland), Ingmar Quist, Freek Torensma, Ruud v/d Linde (allen MZC'11), Leen IJzelenberg, Ray Kroon, Jeremy Hubregtse (allen Goes), Dimitri Hooftman (VVGZ) en Julius Bliek (Kloetinge)

Aanstaande zaterdag is weer het Oosterschelde toernooi. Dit jaar zullen maar liefst 9 deelnemers het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde cup. Voorgaande drie jaren heeft v.v. Bruse Boys het ´Oosterschelde Toernooi´ georganiseerd. Dit toernooi vond zowel plaats op het oude complex als op het nieuwe complex. Wij hopen ook dit jaar weer op een succesvol toernooi, waarin het plezier en gezelligheid voorop staat. 

 

Zaamslag bleef zaterdag voor de negende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen in de tweede klasse. De Zeeuws-Vlaamse club won in Zoutelande met 0-2 bij De Meeuwen. Die reeks van negen is de langste van alle clubs in de tweede klasse. Zelfs de al maanden ongenaakbare koploper Bruse Boys kan daaraan niet tippen.

De laatste nederlaag dateert van 8 november van het vorige jaar. In Zierikzee verloor de ploeg toen met 0-2 van MZC’11. Op dat moment stond Zaamslag tiende op de ranglijst met negen punten uit negen duels. Komende zaterdag komt MZC’11 op bezoek in Zaamslag en kan serieus de aanval op de Zierikzeese nummer twee worden ingezet.