Nieuws uit de media of afkomstig van buiten de club.

De KNVB heeft 2 nieuwe apps uitgebracht voor op je telefoon of tablet: voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken app. De voetbal.nl app is nuttig voor iedereen die lid is van onze vereniging, vooral voor spelende leden. Het geeft spelers allerlei nuttige informatie over opstellingen, wedstrijden, aanvangstijd, enz. De Wedstrijdzaken app vervangt het digitale wedstrijdformulier op de computer. Leiders, aanvoerders, scheidsrechters en wedstrijdsecretaris vullen nu het mobiele Digitale Wedstrijdformulier (mDWF) in op de mobiele telefoon of tablet.

De KNVB heeft maandagmiddag met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeente (VSG), Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen.

De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het nieuwe jaar worden gepresenteerd. Verder benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden.

Lees hier verder.

Na de uitzending van ZEMBLA van woensdag 5 oktober jl. over het gebruik van rubberkorrels in kunstgrasvelden is in Nederland veel onrust ontstaan. Ook in ons kunstgrasveld zitten rubberkorrels afkomstig van gemalen autobanden verwerkt. Wij ontvingen van de Vereniging Sport en Gemeenten onderstaande brief. Het standpunt van de RIVM is dat er geen gezondheidsrisico's aan het sporten op kunstgrasvelden te verwachten zijn. Wel vindt er in opdracht van de Europese Commissie een onderzoek plaats naar de samenstelling van rubbergranulaat en de effecten daarvan op de gezondheid voor de mens. De resultaten daarvan worden rond februari 2017 verwacht.

De spelregelcommissie van de FIFA heeft de spelregels dit jaar flink aangepast. Veel aanpassingen zijn vooral tekstueel. Het doel was om het korter en bondiger te omschrijven. Dat is gelukt, het ‘boek’ is bijna de helft minder dik. Verder is een aantal inhoudelijke wijzigingen in de regels doorgevoerd.

 

Bij Dennis en Mentine van den Ouden is een tweede kindje geboren: Venzo. De zoon van de Bruse Boys 4 speler is geboren op 1 april en is broertje van Olivia. Van harte gefeliciteerd!

Op 26 maart aanstaande organiseert AV Delta Sport in samenwerking met het Bru's Running Team de loopwedstrijd "10 van Bru".

Heb je zin om mee te doen en/of speelt je team niet ? Neem de sportieve uitdaging aan en loop voor jezelf en het goede doel !

Dit geldt zowel voor senioren als voor de jeugdspelers!

Geef jezelf op!! Inschrijven vind plaats op het sportcomplex "De Volharding".

Voor iedere deelnemer is er een leuke "Goodie-bag" gesponsord door Intersport uit Zierikzee.

Bruse boys icoon Peter Willemse wordt trainer bij de senioren. Na een mooie voetbalcarrière, hij vierde o.a. met het eerste van Bruse boys vier kampioenschappen en twee promoties, gaat hij nu de reserves van SSV'65 onder zijn hoede nemen. Hij was al een aantal jaren jeugdtrainer bij de Goesenaren. Het tweede elftal van SSV'65 speelt in de reserve hoofdklasse, een mooi niveau dus. We wensen Peter veel succes.

Gistermorgen is Kees Blomaard, de voormalig voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, overleden. Kees heeft door de jaren heen, met name ook in de tijd van Maarten Verspoor en Cees van den Bos, een nauwe band gehad met Bruse Boys. Kees Blomaard is 90 jaar geworden.

 

De zevenenveertig jarige inwoner van Dinteloord Wim Nieuwland is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van NSVV.  Momenteel is hij trainer van eerste klasser Bruse Boys uit Bruinisse en een onbekende  in onze regio. Bruse Boys staat momenteel 11e in de eerste klasse C met in deze competitie o.a. de Numansdorpse streekgenoten SHO, Smitshoek en Heerjansdam. Het was na het kampioenschap vorig jaar in de tweede klasse E  al bekend dat na vijf succesvolle seizoenen bij Bruse Boys Wim Nieuwland op zoek moest naar een nieuwe club.

Bij de Dorpsraad zijn meldingen binnengekomen van hardrijders op het industrieterrein. Deze klachten komen van bewoners die aan de Nijverheidsweg wonen. Er wordt vaak te hard gereden, waarschijnlijk ook door de (vaste) bezoekers van ons sportpark. Onze oproep: let op je teller, pas je snelheid aan! De maximum snelheid ter plaatse is 30km/uur.

Vier gecontroleerde sportkantines hebben zich zaterdag keurig aan de alcoholafspraken gehouden.
Preventie van alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar is een speerpunt van de gemeente. In het kader hiervan hebben mysterie guests, in opdracht van de gemeente, op zaterdag 11 april bij vier sportkantines gecontroleerd of de regels ten aanzien van alcoholgebruik door jongeren nageleefd worden.