Bruse Boys E

De goalgetters!

Wat hebben de jongens ons en elkaar verrast. Ongeslagen door in de beker. Niet door toeval maar door goed voetbal! Op deze zaterdagmorgen waar heel veel wedstrijden waren afgelast mochten onze jongens aantreden tegen FC de westhoek welke ook nog ongeslagen was.

Zonder Roel en Ivo mochten ze starten in de reeds vertouwde opstelling. Dit ondanks de leiding verwachte dat ze veel meer weerstand zouden krijgen. Alex, Jesse en Juriaan als vertrouwde achterhoede. Daarvoor met Job Kieviet op het middenveld en als vleugels Wout en Sebas met als spits Jop van Dommele.

De jongens gingen voor de tweede bekerwedstrijd naar Vlissingen voor een bezoek bij S.v. Walcheren. Met de zege op zak tegen Kruiningen mochten de jongens vertrekken in de regen. De wedstrijd ging gelukkig door omdat we op kunstgras konden spelen.Bij aankomst klaarde het op en konden we zonder regen beginnen. Al tijdens de warming up bleek dat de jongens erg moesten wennen aan de ondergrond. Het was kunstgras op basis van een kunstofkorrel welke bij natte omstandigheden de ballen als een soort ijshockey-puck liet glijden.

JO11-2 het team wat in de najaar competitie al tweede was geworden, is afgelopen dinsdag officieel kampioen geworden in de vierde klasse. Na de winst afgelopen zaterdag op directe tegenstander SKNWK kon alleen SSV nog op gelijke hoogte komen. SSV verloor echter van Brouwershaven waardoor onze JO11-2 zonder te spelen niet meer ingehaald kon worden.

De ultieme beloning van maanden hard trainen. De trainingen gegeven door Luc en Wilmar worden altijd bezocht door de jongens, het is een zeldzaamheid dat iemand er niet is. Door de intensieve trainingen en de vele pass-trap oefeningen heeft het team geleerd om zelf het spel te bepalen, op te bouwen en druk te zetten als team op de tegenstander. Erg knap voor een JO11 team.

De jongens van JO11-2 moesten al vroeg aanwezig zijn afgelopen zaterdag. Er was een heel programma wat afgewerkt moest worden. Als eerste werden de nieuwe shirts van de sponsor Vane montage uitgereikt. Nieuwe shirts met een rugnummer! Wat zijn de jongens daar trots op. Na de tactische bespreking met onze trainer Luc zijn er teamfoto’s gemaakt op het dijkje onder het bord van de sponsor. Hierna zijn van individuele spelers nog foto’s gemaakt. De foto’s zijn gemaakt door Dirk van Wolferen, bedankt Dirk.

Zaterdag stonden de spelers van de E2 voor de zware opgave om de koploper van de competitie, de Westhoek, te trotseren. Tijdens de laatste trainingen waren er door Luc en Wilmar Klop, de trainers van het team, veel aandacht aan deze wedstrijd besteed. De jongens waren goed voorbereid zowel mentaal als fysiek om een fikse klap uit te delen. Al na een minuut of tien maakt Job, na een pass van Wout het eerste doelpunt. Dit was een enorme tegenvaller voor de tegenpartij omdat dit het eerste tegendoelpunt van de Westhoek was in de competitie.

Komende zaterdag staat de wedstrijd Bruse boys - Nieuw Lekkerland op het programma. Bij deze wedstrijd is Tygo Willemse pupil van de week. Hieronder een gesprekje met Tygo, die we veel plezier wensen zaterdag.

1.        Naam: Tygo willemse

2.        Leeftijd: 10 Jaar

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: Omdat ik het  een leuke sport vindt

4.        In welk team speel je: E2

5.        Wat is jouw favoriete positie in het veld: Verdediger

Komende zaterdag staat de belangrijke wedstrijd Bruse boys-Pelikaan op het programma. Bij deze wedstrijd is Thomas Zoer, zoon van assistent-trainer Sicco, de pupil van de week. Hieronder een gesprekje met Thomas, die we veel plezier wensen zaterdag.

1.        Naam: Thomas Zoer

2.        Leeftijd: 10 jaar

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: Ik vind het leuk

4.        In welk team speel je: E2

5.        Wat is jouw favoriete positie in het veld: Verdediging / Rechtsback

Eindelijk. Het was zover. Na een goede generale op maandag tegen de D2 mochten we een oefenwedstrijd spelen op Varkenoord tegen de E1 van Suzhou ALL-INN. Verzamelen op de Volharding en vertrek met de Bus van het 1e elftal bleek toch wel een hele beleving voor de Boys. Met een bus vol spelers en supporters reden we richting Rotterdam. Daar werden we al opgewacht door het complete team van Suzhou ALL-INN onder leiding van Todd Wijnstekers.