De jongens gingen voor de tweede bekerwedstrijd naar Vlissingen voor een bezoek bij S.v. Walcheren. Met de zege op zak tegen Kruiningen mochten de jongens vertrekken in de regen. De wedstrijd ging gelukkig door omdat we op kunstgras konden spelen.Bij aankomst klaarde het op en konden we zonder regen beginnen. Al tijdens de warming up bleek dat de jongens erg moesten wennen aan de ondergrond. Het was kunstgras op basis van een kunstofkorrel welke bij natte omstandigheden de ballen als een soort ijshockey-puck liet glijden.

Walcheren startte in een 3:2:1 opstelling, wij in 2:1:2:1 waardoor het middenveld, zo bleek later, veel vuile meters moest maken. Beide teams waren afwachtend in de opbouw, Bru controleerde en liet de bal rondgaan. Wilmar had dit ook benadrukt vooraf. Walcheren liet Bru komen en probeerde regelmatig te counteren via de keeper die ver kon uitschieten. De eerste goal kwam uit een snelle omschakeling van Bru na een minuut of 17. Job Kieviet stuurde Luca in de diepte en die zette Jop van Dommele alleen voor de keeper. Jop schoot de bal in de verre hoek 0-1. Het spelbeeld bleef gelijk zo de gedurende de eerste helft. Bru probeerde het wel maar al te vaak was de ondergrond de storende factor waardoor de opbouw net niet goed ging. Na twee counters van Walcheren kort achter elkaar met goede schoten was Bru weerbij de les. In de 22e  minuut kreeg Bru een corner, Wout nam deze, hij was net gewisseld voor Job. Met een mooie krul draaide de bal bij de eerste paal. De verdediger en keeper kregen samen deze bal niet verwerkt en promoveerden dit tot een eigen goal 0-2. Achterin gaven we weinig weg en hielden Alex, Jesse en Juriaan het potdicht.

Tijdens de rust benadrukte Wilmar nogmaals dat de breedte gezocht moest worden zodat er meer ruimte zou ontstaan.

Na de rust bleek dat de jongens de instructies goed hadden begrepen. Ze kwamen een stuk feller uit de startblokken en zette Walcheren steeds hoger vast waardoor ze er nauwelijks meer uitkwamen. Job die steeds beter het veld met Luca, Jop en Sebas breder maakte zorgde voor ruimte. In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd driemaal gescoord. Twee mooie aanvallen via de zijkant en een prachtig afstandschot van Job die goed zag dat de keeper niet zo groot was. Walcheren die het steeds meer liet gaan probeerde tactische nog enkele wijzigingen. Dit resulteerde echter in nog meer ruimte, Job kon nog tweemaal van afstand een goal maken, Luca van dichtbij op een rebound, Jop na een mooie aanval van de zijkant en Roel twee echte spitsen goals. Na een lastige eerste helft mochten de jongens erg tevreden het veld afstappen!

Volgende week wacht de kraker tegen de westhoek ook zij wonnen van Kruiningen. Deze wedstrijd gaat om de eerste plek in de beker poule. Qua punten en doelsaldo staan we gelijk. Aanvang is om 09:15 we hopen u dan te zien om onze jongens aan te moedigen.

Laat een reactie achter op dit bericht.