Afgelopen woensdag (14 juli 2021) hebben we een cheque ter waarde van €8.000 van Stichting Windfonds Krammer in ontvangst mogen nemen. Een prachtige bijdrage die ontzettend gaat helpen bij het behalen van ons duurzaamheidsdoel: energieneutraal opereren in 2023. 

Met het gestelde doel is ons achterhoofd zijn we samen met Greensport al geruime tijd op zoek naar manieren om zowel het energieverbruik als het gasverbruik te reduceren. Verschillende opties hebben de revue gepasseerd, maar uiteindelijk hebben we besloten in te zetten op extra zonnepanelen op het dak van het complex. Extra, omdat er op dit moment al zonnepanelen op het dak liggen via Energie Werkt op Schouwen-Duiveland (EWSD). Dit mooie en succesvolle project, waar voornamelijk particulieren bij zijn aangesloten, heeft ons mede doen besluiten om nu ook als vereniging te gaan genieten van de voordelen van energieopwekking via zonnepanelen.

Dat de investering in zonnepanelen het opwekken van kWh direct verbeterd is een mooi voordeel, maar wij zijn van mening dat dit project meer (maatschappelijke) meerwaarde heeft. 

  • Zo dragen wij bij aan onze lokale voorbeeldfunctie wat betreft energietransitie;
  • Komt er aanzienlijk minder CO2 vrij door de opwek van zonne-energie;
  • Is de verwachting dat het project zich binnen 1,5 jaar terugverdient;
  • Gaat het systeem 20 tot 25 jaar mee;
  • En wordt er fors bespaard op de energierekening. 

Het laatste punt zal vooral ten goede komen aan het faciliteren van de voetbalsport. Iets waar we met z’n allen hard voor werken. De totaal verwachte systeemopbrengst voor de gehele economische levensduur wordt geschat op ±€100.000. Een resultaat waar wij als vereniging de vruchten van gaan plukken. Zeker met het oog op de langere termijn.

Naast de prachtige bijdrage van het Windfonds Krammer wordt de investering ook deels gedekt door de BOSA-regeling via het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook zijn wij enorm blij te melden dat De Club van 100 ons bijstaat met een financiële bijdrage en hopen we via het Zeeuws Klimaatfonds de overgebleven kosten verder te reduceren. 

Door de inzet en bijdragen van de verschillende instanties kan onze vereniging de investering vrijwel zonder kosten uitvoeren. Een situatie waar we enorm trots op zijn en waar we iedereen hartelijk voor willen bedanken. In het bijzonder de betrokken partijen: Windfonds Krammer, De Club van 100, Zeeuws Klimaatfonds en Stichting Veldsport Bruinisse. Zonder hen hadden we nooit zover gestaan in het proces. Wij hopen in september 2021 te kunnen beginnen met de uitvoering van deze mooie en duurzame stap richting de toekomst - zowel op zakelijk als sportief gebied!

Laat een reactie achter op dit bericht.

Agenda

Geen evenementen

Clubprogramma

Programma voor de komende week

za 20 aug

10:30
SJO BDC JO18-1 - SKNWK JO19-1

za 27 aug

12:00
SJO BDC JO18-1 - De jonge Spartaan JO19-1

(hoofdsponsor)

bijdevaate.jpg 

Clubuitslagen

(subsponsors)
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

tribunestoeltjesponsor

 

vriendenloterij

 

unitosports

 

lidworden