Aanstaande zaterdag is het zover: 𝗗𝗲 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗩𝗼𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹𝗱𝗮𝗴! Nu alle versoepelingen zijn doorgezet hebben we hard gewerkt aan een mooi programma voor alle leden t/m JO-12:

12.00 – 13.00 | Friet festijn

13.00 – 14.00 | Circuit training

14.00 – 14.30 | Stormbaan contest

Zin in een dag vol voetbal & plezier? Meld je dan nu aan via: bit.ly/2S7Qf8f. Ohja, vergeet niet een vriendje of vriendinnetje mee te nemen, want De Nationale Voetbaldag is voor iedereen.

Het pupillentoernooi, dat gepland stond op 28 mei, gaat niet door. Voor 12 juni staat het juniorentoernooi op de kalender. Daarover later informatie.

 

 

Heb je lege flessen of kratjes thuis staan? Of komen deze er na de feestdagen? Lever ze niet in, maar bewaar ze voor onze jaarlijkse flessenactie.

Dit jaar komen onze kleine voetballers op maandag 4 januari 2021 vanaf 18.30 uur bij iedereen langs om lege flessen en/of kratten te verzamelen. Deze worden vervolgens ingeleverd bij Market Plaza en dan is het natuurlijk hopen op een mooi bedrag! Met dit bedrag willen we een hoop leuke jeugdactiviteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het tentenkamp of sinterklaasfeest.

Zet je maandagavond 4 januari je verzameling flessen en/of kratten alvast bij de voordeur? Dan kunnen we voldoende afstand bewaren. Tot dan!

Deze week is Stan van der Wielen pupil van de week. Stan is 9 jaar en speelt als linksbuiten in de JO10-1. De reden dat hij op voetbal is gegaan, is omdat hij het een leuke sport vindt.

Tot nu toe gaat het erg goed. Zijn team speelt goed. Ze hebben al veel goals gemaakt en nog niet verloren. Aanstaande zaterdag moeten zij tegen SC Stavenisse en Stan denkt dat zij wel gaan winnen.

Jaarlijks organiseert de RVSD (Regio Voetbal Schouwen Duiveland) een toernooi voor de jeugd. Dit jaar vindt het plaats In Bru en wel op zaterdag 22 augustus. Deelnemende ploegen komen uit de leeftijdscategorieën JO7 t/m JO12.

Bruinisse vandaag stond voor de competitie de thuiswedstrijd tegen DBGC uit Oude Tonge op het programma. Bru had veel vertrouwen geput uit de gewonnen uit wedstrijd tegen OFB en met een bijna complete selectie kon DGBC alleen maar hopen op een goede afloop. Björn ontbrak nog en is momenteel langdurig uitgeschakeld. Fijn dat hij wel aanwezig was om zijn ploeg aan te moedigen.

Het publiek ging er eens voor staan vandaag. De trouwe supporters stonden klaar om op deze koude zaterdag de mannen weer aan te moedigen. De toeschouwers werden dan ook getrakteerd op een wedstrijd die alle kanten op ging.

Bruinisse 8 februari 2020. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen OFB uit Ooltgensplaat op het programma. Een wedstrijd waar de mannen van Bru alle vertrouwen in hadden. Een tegenstander waar ze namelijk in het verleden al vaker een mooi resultaat tegen hadden geboekt. Bru reisde af met een herstelde Levi. Echter Björn en ook Annas zaten nog in de ziekenboeg. De medische staf gaf aan dat het voor Björn nog maanden gaat duren maar dat zijn herstel voorspoedig verloopt. Annas zal shijneller herstellen komende donderdag de training weer hervatten.

Na een prachtige uitwedstrijd deed JO10-1 bij thuiskomst nog een cooling down langs de Bruse velden. Dit leverde een verzameling van lege flesjes, bekertjes, blikjes, plastic lepels en veel papiertjes op. Een nuttige oefening voor een schoon sportcomplex. Goed gedaan mannen! ??

De eerste wedstrijd na de winterstop begon stroef. De spelers van Bru kwamen moeilijk uit de startblokken en halverwege de eerste helft stond de ploeg dan ook met 0-2 achter. Bru had wel kansen, maar de paal stond een paar keer hinderlijk in de weg. Na het uitvallen van Ties moesten de krachten worden gebundeld. Na een fantastische doeltrap van Bas werd Boris gevonden en werd er met een mooi schot gescoord. Bru begon erop los te scoren en het samenspel was mooi om te zien. De tegenstander werd vastgezet Anas, Lennart, Boris en Jin begonnen te swingen. Niels hield het achterin dicht getimmerd samen met Bas. Uiteindelijk was het rust en Bru had de achterstand om gebogen naar een 4-2 voorsprong. De overwinning lag voor het oprapen.

Aanstaande zaterdag 25 januari starten de competitiewedstrijden weer voor de seniorenteams. Bruse Boys 1 neemt het dan thuis op tegen mosselrivaal Yerseke, de nummer 5 tegen de nummer 4 die beiden 21 punten hebben.

Jort Smits is zaterdag de Pupil van de Week. Volgens Jort gaat Bru met 2-1 winnen zaterdag. Wil je meer weten over Jort? Lees dan het interview verderop. Jenneke en Els van het zangduo Jeelz zijn ook van de partij om na afloop van de wedstrijd er een muzikaal feestje van te maken in de kantine. Kom je ook zaterdag naar sportpark Volharding? Leuk, de wedstrijd begint om 14.30 uur. Kom op tijd, we verwachten veel publiek.

 

Zierikzee 18 januari 2020

Het laatste zaaltoernooi stond vandaag op het programma en Bruse Boys had er zin in en ging met de juiste energie van start tegen de Westhoek. Vanaf de eerste minuut werkten de mannen goed samen en werd er geknokt voor iedere meter op het veld. Ze wonnen dan ook dik en verdient hun eerste potje met 1-0. 

Bru JO10-1 heeft zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De Bruenaren konden aanvallend geen vuist maken tegen WIK’57 JO10-1 en gingen na de 2-3 in de tweede helft ten onder met 2-4.

Opeens is daar een rommelige kluts in de verdediging van Bru. Van dichtbij, rommelt de bal in de goal via de voet van een WIK’57 speler. De net nog fanatieke Bru-supporters zijgen ineens vijf minuten voor tijd. Onwennig kijken spelers naar de grond, terwijl doelman Bas probeert zijn teammaten op te peppen. Maar het slotoffensief blijft uit, waardoor WIK’57 als winnaar van het veld stapt.

“De teleurstelling is groot in de kleedkamer”, stelt Patrick na afloop. “De wedstrijd verdiende geen winnaar. We hadden qua organisatie in de greep. De tegentreffers waren dan ook onnodig.”

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, wetende dat zowel Bru als WIK’57 als aanvallen als handelsmerk heeft. Beide trainers weigerden ook een favorietenrol op te eisen. Niet alleen uit ontzag voor de kwaliteiten van de tegenstander, maar ook beseffend dat hun eigen ploeg bij balverlies in de omschakeling kwetsbaar zou zijn. Het leverde een gelijk opgaande wedstrijd op, waarin beide ploegen lange tijd de aanvalslust van de tegenstander wisten te neutraliseren.

Hoezeer Ralf vooraf nog hamerde op het balbezit van zijn ploeg, met daarin geduld en vastigheid als focus, juist op dat vlak viel Bru het nodige te verwijten. WIK’57 zette druk waar het kon en hield de ruimtes tegelijk compact, waardoor creativiteit en handelingssnelheid was vereist in de opbouw van de Bruenaren om door de WIK’57 linies heen te spelen.

Het controlerende blok van Lenaert, Levi en Niels dat in balbezit vaak voor de schakel tussen de verdediging en aanval moest zorgen, liet vanochtend zien op deze aspecten te kort te schieten. Ze waren minder balvast dan normaal.

Bru kwam aan de bal geen moment echt lekker in de wedstrijd, waardoor het swingende Bruse spel uitbleef. Te vaak was het een kwestie van net niet bij Bru, waardoor ook de sterkhouders in de aanvalslinie te weinig zichzelf konden onderscheiden. Boris, Bjorn en Annas kwamen zelden tot dreigende acties, terwijl Ties moeite had om het middelveld te belopen en Jim ook moeite had om zijn stempel te drukken. Gevolg was een wedstrijd, zoals ook werd verwacht, de verhoudingen op het veld op details zou worden beslist.

Vanaf de aftrap liep Bru achter de feiten aan. Een snelle 0-1 zorgde voor een moeilijke wedstrijd. Daarbij hielp de wind ook niet mee. WIK’57 was fel en dit zorgde voor pijnlijke botsingen, bloedneuzen, auw knieën en lichte pijntjes. Bru leek zich in de tweede helft te herpakken door twee snelle goals. Echter na de 2-4 zat de overwinning er niet meer in. Toch zal niet zozeer de nederlaag, maar vooral het moeizame spel in balbezig stof tot nadenken geven bij de mannen van Bru. Iets om de komende training aan te werken. Op naar de volgende wedstrijd mannen en dan pakken we gewoon de drie punten!

- Patrick Habets