Ondanks dat veel van jullie ‘m ongetwijfeld al zullen kennen en hij al een aantal weken aan het roer van het eerste elftal staat, stelt Michel zich graag nog even voor.

Hallo iedereen,

Mijn naam is Michel Maaskant, een geboren en getogen Bruenaar en vandaag de dag 31 jaar oud. Ik ben getrouwd met Gerlinde en samen hebben we 2 kinderen, Maud & Joep, van 4 en bijna 2 jaar oud.

Op dit moment ben ik werkzaam als accountmanager bij Aggreko in de sector scheepsvaart. Dit is een drukke, maar vooral erg uitdagende baan waar ik veel plezier in heb. Naast mijn gezin en baan is sport een groot onderdeel van mijn leven. Al vroeg leerde ik voetballen van mijn twee oudere broers en voetbalde ik samen met mijn buurjongens (de welbekende broertjes Willemse) op straat. Later voegde ik tennis toe aan mijn rijtje sporten en dat is eigenlijk altijd zo gebleven.

Voetballen doe ik dus al jaren en ook het trainerschap is niet meer uit m’n patroon weg te denken. Op mijn 15e begon ik met trainen geven. Van de jongste mannetjes tot aan de oudste jeugd, ieder team heb ik mogen leiden en dat was fantastisch. Ik wist daarom ook al vroeg dat ik mijn trainerspapieren wilde halen en deed dat op mijn 19e. Het plezier dat ik uit het trainen haal, mijn eigen visie op het spel en de spelers in alle leeftijden beter maken, is iets wat ik graag doe. En uiteraard hoort daar ook het gevoel van winnen en verliezen bij.

Mijn binding met de club spreekt denk ik voor zich. Trainer zijn op je eigen dorpsclub, met spelers werken die je eerder hebt getraind of mee hebt gevoetbald, het is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. Op dit moment zitten we als vereniging in een fase waarin we moeten doorselecteren en waar we de ervaren jongens met de jongere jongens gaan koppelen. Ons doel is om straks de oudere het stokje te laten overdragen aan de jongere generatie. Een mooie uitdaging!

 

michelmaaskant2.jpg

Het huidige team heeft veel potentie, maar wij moeten ook realistisch blijven. Daarom hebben we besloten dit seizoen meer verdedigend te spelen dan voorheen. Mijn kracht als trainer ligt ook bij het organiseren, het duidelijk maken van de speelwijze en het motiveren van het team. Ik houd van de Bruse mentaliteit en probeer er alles aan te doen om deze mentaliteit weer terug te laten keren in de groep. Een groep die voor elkaar door het vuur gaat, beter wil worden en waar het plezier altijd de boventoon voert.

 

Nu de eerste bekerwedstrijd is gespeeld, kijk ik uit naar de eerste échte thuiswedstrijd en competitie waar we de strijd weer aan kunnen gaan met Yerseke, MZC en Arnemuiden. Mijn ambitie is om dit seizoen met het team de top 5 te halen en als trainer voor de komende jaren het 1ste elftal een nieuw plan te geven waar weer jaren van genoten kan worden.

Tot snel!

Michel

Laat een reactie achter op dit bericht.