Bruse Boys 2 heeft tijdens de thuiswedstrijd tegen MZC de punten helaas niet op eigen bodem kunnen houden. Afgelopen zaterdag werd er terecht met 2-3 verloren. 

 

MZC was de betere van de twee, of misschien is de minst slechte een betere benaming. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers uit Zierikzee gedurende de openingsfase de bal veelvuldig hadden, maar echte kansen leverde dit niet op. Enkele schoten van afstand konden worden onschakelijk gemaakt of gemakkelijk gepakt worden door doelman Dennis ten Klooster, wie ditmaal het doel verdedigde. 

Na een half uur spelen kwam Bruse Boys wat beter in de wedstrijd en kon het enkele keren gevaarlijk uitbreken. Rick Jonker en Gerard Vogel braken beide door, maar werden op het laatste moment toch nog afgestopt, toen Rick enkele minuten later wel doorbrak stuitte hij op de doelman. De hoekschop die hieruit volgde werd door Rudi van der Bijl opnieuw ingebracht, waarna Jesse Overduin met een ontzettend knappe volley uit de draai raakschoot. Zo stond Bru wat tegen de verhoudingen op voorsprong. Erg lang kon het hier echter niet van genieten, al kwam hier voor MZC wel het nodige fortuin bij kijken.

Een bal die over de zijlijn leek te zijn, mocht worden doorgespeeld. Uit de aanval die volgde maakte PIeter Maaskant de overtreding, de penalty als gevolg werd via de onderkant van de lat binnen geschoten. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. MZC was de betere ploeg, maar kansen werden er niet genoteerd. Toen na een uur spelen alsnog een kans genoteerd kon worden, was deze meteen raak. Een diepe bal werd niet op waarde geschat, Dennis werd omspeeld en de bal lag in het doel. Bruse Boys moest zich opnieuw oprichten, maar kansen kreeg het niet. MZC verzuimde hierna de 1-3 te maken, waardoor Bruse Boys nog in leven was. De enige kans die Bru vervolgens kreeg, werd niet benut. Jesse kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar zijn inzet was te zacht. 

Toen in de 80e minuut de 1-3 alsnog viel, na een mooie actie aan de zijkant, leek de wedstrijd beslist. Toch kwam de spanning nog terug, nadat Jesse de bal op de lat schoot en Rick de rebound binnen kon koppen. Na een overtreding op hem en de reactie van Rick hierop, moest Rick helaas het veld verlaten met een rode kaart. In de laatste minuten kreeg Bruse Boys nog enkele hoekschoppen, maar echt gevaarlijk kon het niet meer worden.

Zo verliest Bruse Boys terecht met 2-3 van MZC. Een nederlaag met veel gevolgen, gezien de huidige stand. Volgende week bezoeken we Pelikaan, wederom belangrijk! 

Laat een reactie achter op dit bericht.