Bruse Boys 2 heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. Zo herpakt te ploeg zich na de serie nederlagen voor de winterstop en tijdens oefenduels en behoudt het aansluiting met plaatsen boven de gevarenzone.

 

Bru had eindelijk weer eens de wilskracht om voor elkaar te knokken. Lang niet altijd ging dit gepaard met goed voetbal, maar zo is er wel laten zien dat er met strijd gewonnen kan worden. De eerste gevaarlijke momenten waren voor Bru, maar kon het niet doorbreken of tot een echte kans komen. Ook Zwaluwe wist in eerste instantie geen kans te noteren.

Toch waren het de bezoekers die na een half uur spelen op voorsprong kwamen. Thomas Maaskant gleed uit, waarna de spits er met de bal vandoor ging. Rien Giljam werd gepasseerd. Hierna kreeg Bruse Boys een kans, maar Bryan Jumelet zijn kopbal ging over.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Bru probeerde wel maar kwam in eerste instantie nog niet tot kansen, Zwaluwe kreeg de eerste echte kans. Een poging van dichtbij werd op het laatste moment echter nog net geblokt. Na een uur spelen kwam Bruse Boys op gelijke hoogte.

Justin van Noord kreeg de bal in de diepte en gaf een harde, lage voorzet richting Dennis Hoep. Dennis kroop voor zijn man en tikte goed binnen. Een prima teamgoal! Hierna zakte Zwaluwe steeds verder weg, maar leek Bru niet bij machten om de bezoekers bij de strot te pakken.

De ingevallen Marco van der Wielen kreeg in de 80e minuut een mogelijkheid, maar zijn inzet miste precisie. Zwaluwe werd op het laatste nog gevaarlijk middels enkele hoekschoppen, echter moest Rien slecht eenmaal redding brengen.

In de allerlaatste minuut kwam Bru toch nog op voorsprong! Dennis kopte een bal door, Jesse Overduin stuitte op de doelman waardoor de kans voorbij leek te gaan. Toch was Sam van Klinken er als de kippen bij en kon met links de bevrijdende 2-1 binnenschieten. Een orkaan van vreugde barste los en kon Bru eindelijk weer drie punten bijschrijven.

Wanneer koning Winter het toelaat, zal volgende week DESK in Kaatsheuvel worden bezocht. Deze ploeg staat net boven Bru, dus wederom ontzettend belangrijk!

Laat een reactie achter op dit bericht.