De broodnodige driepunten zijn door Bruse Boys 2 behaald in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. De bezoekers, bovenin de competitie meedraaiend, zijn door veel vechtlust met een 5-3 uitslag naar huis gestuurd.

 

Bru had een krappe selectie, maar er stond wel een team met een duidelijk doel. Knokken voor wat het waard was. Heerjansdam begon beter, maar Bru kreeg de eerste kans. Eric Duffener kopte na een hoekschop de bal op de onderkant van de lat. Hierna kregen de bezoekers steeds meer mogelijkheden. Een eerste vrije trap ging net over, hierna was het wel raak. Deze vrije trap ging via de handen van doelman Jarno Kloet tegen het net.

Enkele minuten later kwam Bruse Boys goed weg, toen na een hoekschop op de lat werd geschoten. Een vroege 0-2 had al wel eens de nekslag kunnen zijn. Echter, Bru kwam er steeds beter in en kwam na 25 minuten spelen met enig fortuin op gelijke hoogte. Sam van Klinken ging goed door aan de linkerkant, had door dat de verdedigers en de doelman een communicatieprobleem hadden en prikte de bal als een duveltje uit het doosje binnen.

Hierna kreeg Bru steeds meer grip op de bezoekers. Een aantal gevaarlijke uitbraken leverde nog niets op en tussendoor moest Jarno nog een keer aan de bak. Toch kwam Bru vlak voor rust op  voorsprong. Sam werd de diepte in gestuurd, werd in de 16 naar de grond gewerkt en de scheidsrechter wees naar de stip. Justin de Keijser schoot de penalty beheerst binnen.

Direct na de rust kreeg Bru een grote mogelijkheid op de 3-1. Blazej Pomirski ging een actie aan en bediende Stan Klein. Stan schoot uit een lastige hoek, maar de doelman had een antwoord. Hierna werd het billenknijpen voor Bruse Boys. Sam haalde een bal van de lijn, een van richting veranderde bal ging net naast en Jarno trad enkele keren prima op. Uit een tegenstoot werd het na een klein uur spelen alsnog 3-1. Nathan Olree stuurde Stan de diepte in welke scherper was dan de twijfelende keeper en de bal binnenschoof.

Niet veel later kreeg Heerjansdam een penalty, na een overtreding van Jesse Bolier. Om de spanning terug te brengen naar 3-2 met nog een half uur te spelen was dit wellicht een cruciale kans. De bal kuste de kruising en ging uiteindelijk over. Een minuut of 10 later was het echter alsnog 3-2, toen een bal wederom van richting werd veranderd maar nu wel achter Jarno viel.

Diezelfde Jarno had enkele minuten later een uitstekende redding op een kopbal van dichtbij. Uit de counter die volgde kreeg Bru een vrije trap. Nathan ging mee naar voren en schoot de bal vanuit een onmogelijke hoek op het doel. De toch al niet zekere doelman liet de bal over zijn handen glippen, waardoor de 4-2 een feit was. Enkele minuten later was de wedstrijd beslist. Eric schoot een vrije trap prachtig in de kruising, waardoor ook de 5-2 genoteerd kon worden.

Dat Heerjansdam in de allerlaatste seconde de 5-3 nog kon maken, mocht de pret niet drukken. Bru pakt op een knappe manier hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Volgende week is het een inhaalweekend en moet Bru de aansluiting zien te houden, in de uitwedstrijd tegen DESK.

Laat een reactie achter op dit bericht.