Bruse Boys 2 heeft een belangrijk punt gepakt in de uitwedstrijd bij DESK. In Kaatsheuvel zijn er maar weinig ploegen die weten te winnen, iets wat gezien de selectie van Bru ook een lastige opgave leek te worden. De 1-1 voelt daarom al erg goed aan.

 

Met 12 man reisde Bruse Boys in de richting van de Efteling, waaronder enkele A-junioren en spelers die al lange tijd niet (een hele wedstrijd) hebben gevoetbald. In de openingsfase leverde dit ook wat onwennige situaties op en was DESK enkele keren gevaarlijk. Op  een goed handelend optreden van Jarno Kloet na en een schot wat net naast ging, kwam DESK niet dicht bij een treffer. Hierna kwam Bruse Boys iets beter in de wedstrijd, maar kon het niet echt kansen noteren. Enkel Boris de Bruine had een schot, wat helaas naast ging.

In het vervolg van de eerste helft was DESK dreigender, claimde het tweemaal een strafschop maar hield Bru vrij gemakkelijk stand. Vlak voor rust kreeg Bru wat mogelijkheden via vrije trappen en hoekschoppen, maar ook de bezoekers konden niet scoren.

De tweede helft een min of meer zelfde spelbeeld. DESK dat aandrong, maar geen 100% kansen wist te noteren. Jarno was attent bij een gevaarlijke vrije trap en andere pogingen vlogen niet richting doel. Aan de andere zijde was de ingevallen Corné de Jonge dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast.

Na een minuut of 70 was de ban gebroken. Een gevaarlijke aanval van DESK kon niet goed worden uitverdedigd, waarna de rebound werd raak geschoten. Hierdoor was het tegenhouden van Bru over en moest het op zoek naar een doelpunt, wat een moeilijke opgave leek te worden. Enkele minuten later viel de gelijkmaker toch al. De vrije trap van Justin de Keijser werd door de kale Geert (R) van den Berg binnengekopt. Zo stond Bru gelijk met nog een ruim kwartier te spelen.

DESK ging op jacht naar de winnende treffer, maar kon andermaal niet tot 100% kansen komen. Wel was het veel dreigender, maar scoren deed het niet. In de slotfase gaf het zelfs nog de nodige ruimte weg waardoor Bru enkele keren leek uit te kunnen breken, maar hier werd helaas niets mee gedaan.

Zo neemt Bruse Boys 2 een punt mee uit Kaatsheuvel en behoudt het enige vorm van aansluiting met de plaatsen hierboven. Volgend weekend is een vrij weekend, de week erna komt Serooskerke op bezoek.

Laat een reactie achter op dit bericht.