Na een weekje rust heeft Bruse Boys de stijgende lijn door weten te zetten in de thuiswedstrijd tegen Serooskerke. Op het stormachtige Volharding werd het 3-1 voor de thuisploeg.

 

Bru speelde het eerste bedrijf met de wind schuin in de rug, maar in de eerste minuut kreeg Seroos al een mogelijkheid. Een schot ging ruim over. Hierna nam Bru meer en meer het initiatief zonder groots te spelen. Na een minuut of 20 leverde dit wel de voorsprong op. Stan Klein gooide snel in, bediende Tim von Unen en hij schoot met een schuiver in de lange hoek raak.

Vervolgens hadden de bezoekers enkele plaagstootjes, maar wist het geen echte kansen te noteren. Bru zette hier ook barweinig tegenover, laten we zeggen dat het weer geen goede invloed op het spel had. Dat Bru in de 40e minuut de score kon verdubbelen, was dan ook mede als gevolg van het weer. Een schot van Eric Duffener werd wat door de wind gedragen, waarna de grabbelende doelman de bal zelf het doel in sloeg. Een minuut na de 2-0 was het 3-0 en was de wedstrijd beslist. Na een snelle balverovering na de aftrap stuurde Maarten Franken Eric de diepte in, zijn voorzet werd bij de tweede paal door Jesse Overduin binnen getikt. In de allerlaatste seconde kreeg Jesse nog een dito kans, maar helaas ging deze net naast.

In de tweede helft was er weinig meer te beleven. Bru moest tegen de wind in spelen en was vooral bezig met de bal wegkrijgen. Echt tegenhouden was het ook niet, want Serooskerke kon geen enkele kans creëren. De al gespeelde wedstrijd werd er niet beter op, maar Bru geloofde het wel.

Dat de 3-1 in de 80e minuut viel, had ook met gemakzucht te maken. Een schot van 30 meter viel binnen, waar doelman Rien Giljam ook dacht dat de bal naast zou gaan. Bru moest nog eventjes aan de bak, maar kwam niet meer in de problemen.

Door deze 3-1 overwinning en gunstige uitslagen wat betreft de lager geplaatste ploegen, heeft Bru een gaatje geslagen met de nacompetitieplaatsen. Volgende week wacht een erg belangrijke wedstrijd, wanneer een aanval van VVGZ om het gat wat te dichten moet worden afgeslagen.

Laat een reactie achter op dit bericht.