De gedachte vooraf was mooi: na lange tijd weer genieten voor de trouwe lezers van een verslag van Bruse Boys 2. Het verslag is er, genieten was het echter niet bij afgelopen zaterdag. De derby, thuis tegen MZC, ging duidelijk naar de bezoekers: 0-3.

 

De openingsfase was gelijkwaardig, Bru begon zelfs met ietwat initiatief. Een schot van Rudi van der Bijl ging over. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, al leek MZC wat dreigender. Kansen werden er het eerste half uur niet genoteerd. Vlak na de drinkpauze, op deze warme (na)zomerse dag, was het echter MZC dat op voorsprong kon komen. Dat er redelijk vrij voorgegeven en ingeschoten mocht worden, deed niets af aan de manier hoe er knap binnen werd geschoten. Al jaren is de spits van MZC een plaaggeest voor de Bruse verdediging, ditmaal wederom nadat hij de voorzet gelijk in de verre hoek wist te schieten.

Op slag van rust kwam MZC er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar gescoord werd er niet meer. De tweede helft wist Bru dat het beter moest en zo leek het ook te starten. Met wat vers bloed zat er meer drang naar voren in en de eerste 10 minuten was Bru een aantal keer gevaarlijk. Het schot van Kevin Avdic ging naast, overige grote mogelijkheden bleven uit. MZC daarentegen wist de eerste beste keer dat het doorkwam, na een lange trap van de doelman, gelijk te scoren. De bal schoot door en alleen voor Jarno Kloet wist één van de voorwaartsen zich wel raad met het buitenkansje.

Hierna was het aan Jarno te danken dat het geen monsterscore werd. Jarno pakte een (dubieuze) penalty en was één op één een aantal keren de winnaar. Bru bleef in leven, claimde nog een penalty en schoot via Marco Ketting (en de doelmans vingertoppen) op de paal. Bru wist niet te scoren, daar ontbreekt het al langere tijd aan. Daarbij: MZC scoorde zowel in de eerste als tweede helft op het juiste moment. De 0-3, in de 87e minuut, kwam na een counter en was in principe voor de statistieken. Echter, de score had dus ook nog hoger uit kunnen vallen doordat Bru na de 0-2 helemaal vergat om te knokken voor elkaar.

Iedereen weet dat het beter moet. Volgende week kans op herstel, dan gaat de ploeg uit naar Walcheren. Ook dit zal géén makkelijke middag worden.

Laat een reactie achter op dit bericht.