Bruse Boys 2 is na een moeizame voorbereiding, gestart met een knappe en zwaarbevochten overwinning op Internos. Nadat de ploeg zichzelf heeft laten degraderen naar de 2e klasse, doet deze start goed voor het vertrouwen.

Na lange tijd geen competitiewedstrijden te hebben gevoetbald en radiostilte voor de trouwe lezers, had Bru direct een vroegertje in Etten Leur. Om 11.30 werd er afgetrapt en binnen 10 minuten was het al raak, de ploeg begon dus scherp. De bal werd na een hoekschop door Stan Klein opnieuw ingebracht, waarna Dennis Hoep de bal verlengde tot in het doel.

Lang kon de ploeg van Nico Schouten niet van deze voorsprong genieten. De in de eerste helft beter voetballende thuisploeg, ging gemakkelijk door de as van het veld alleen op nieuwbakken doelman Zach Hall-Newman af. Eén op één had hij geen kans. De fase die volgde was voetballend voor Internos, maar Bru counterde er enkele keren gevaarlijk uit. Hier had het uit moeten scoren. Daar eerst Dennis zijn tweede zeer twijfelachtig werd afgefloten wegens buitenspel, liet de scheidsrechter zijn assistent staan toen Stan de diepte in werd gestuurd. Stan miste helaas alleen op de doelman. Hierna wist Kevin een fout achterin niet af te straffen, maar belandde zijn stift op de lat. Een zondagsschot(of wellicht wegdraaiende voorzet) wat hierna volgde, betekende echter de 2-1 voor de thuisploeg.

Diezelfde thuisploeg wist ook zelf voor de rust het houtwerk nog te raken, waardoor de achterstand na de thee niet onoverbrugbaar was. Hoewel het begin van de tweede helft van beide ploegen tammetjes was, nam Bru na een uur het heft in handen. Een kopie van de situatie van Stan in de eerste helft deed zich voort, Dennis was enkele keren dichtbij en de ingevallen O-19 speler Koen Verburg schoot rakelings naast. Het leek niet goed te vallen voor Bruse Boys, met nog een kwartier te spelen.

Toch ontpopte er gejuich aan Bruse zijde. Koen stuurde Dennis de diepte in, die wist ternauwernood nog een kamikazepiloot te ontwijken en prikte de bal langs de doelman tegen het net aan. Bruse Boys wilde meer, maar gaf hiermee ook ruimte weg. Dit leverde een enorme kans op voor Internos, maar de spits mikte in vrije positie tot Bruse opluchting naast. De opluchting werd in de 84e minuut nog grote. Hoewel Kevin Avdic zijn inzet nog ternauwernood tot hoekschop verwerkt zag worden, wist Eric Duffener deze bal gevaarlijk in te draaien. Nathan Olree wist zichzelf bij de eerste paal tot matchwinner te kronen, door de bal goed binnen te koppen. De 2-3 was een feit!

De definitieve beslissing werd in de absolute slotfase door Eric en Stan nog uitgesteld. Hoewel er vele kansen werden gemist, brak dit gelukkig niet op. Een mooie comeback en zwaarbevochten overwinning, waarbij het gehele team de complimenten kreeg voor het harde werken met elkaar. Volgende week de eerste thuiswedstrijd, dan komt Nieuw Lekkerland op bezoek.

Laat een reactie achter op dit bericht.