Na de goede start van Bruse Boys 2, heeft het de eerste thuiswedstrijd (onnodig) verloren. Nieuw -  Lekkerland was met 2-4 te sterk, daar het na 80 minute nog 1-1 was.

Beide ploegen begonnen wat afwachten op het harde veld. Na enige tijd spelen kregen de bezoekers de overhand, maar Bru hield stand. Het leek goed te staan en kon er enkele keren gevaarlijk uit. Toch werd Nieuw – Lekkerland steeds dreigender. Dit resulteerde in een noodzakelijke redding van Zach Hall-Newman op een knap schot. Even later ontsnapte de rechtsbuiten van Nieuw – Lekkerland aan de buitenspelval. Zach kon de inzet nog op de paal tikken, maar de rebound was raak voor de bezoekers. Tussendoor had Rick Jonker na een goede counter nog in het zijnet geschoten.

Na de openingstreffer werd Bruse Boys steeds verder achteruit gedrongen. Het was volhouden tot de rust, dit lukte. Het tweede bedrijf zou Bru namelijk de wind meer mee hebben. Zoals Pepijn de Bruine al aangaf, “gewoon schieten met die wind”, deed hij dit zelf eens perfect voor. De tweede helft was net begonnen en Pepijn kreeg de bal. Hij besloot de bal van een meter of 30 op goal te schieten en gedragen door de wind, vloog deze in de bovenhoek. Een absolute wereldgoal.

Bruse Boys had de overhand gekregen en zette de bezoekers vaker vast. Het leverde geen goed voetbal op, maar wel wat kansen voor Bru gedurende de tweede helft. Enkele kopballen van Marco Ketting en de gebroeders Vogel konden gemakkelijk opgepakt worden door de doelman. Hij moest scherper zijn op een kopbal van Pepijn. Met een katachtige redding voorkwam de goalie een Bruse voorsprong.

Het spel ging heen en weer, maar Bru gaf vrijwel niets weg. Zach was attent, maar in zijn enthousiasme verliet hij rond de 80e minuut zijn doel gehaast. De spits omspeelde hem en schoot de 1-2 raak. Hierna was Bruse Boys het helemaal kwijt. Enkele minuten later werd de bal na een fout in de opbouw vrij meegegeven aan een voorwaartse van Nieuw – Lekkerland die één op één met onze doelman niet faalde. Een minuut later werd het leed voor Bruse Boys nog groter, want snel balverlies resulteerde in een lange bal. Deze werd over Zach heen geschoten, wat de 1-4 betekende.

Zo gaf Bru het uit het niets geheel weg. Toch betekende dit wel dat het weer meer ging voetballen. Na een goede aanval ging Luc Klop goed door, hij bediende Kevin Avdic. Kevin had met een bekeken schot in de korte hoek het slotakkoord op zich genomen. Het slokakkoord was overigens bijna niet voor hem, want een minuut later kreeg Bruse Boys nog een vrije trap, die door Eric Duffener tegen de lat werd geschoten. Als die er in was gegaan had het nog kunnen gaan spoken, als…

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen Pelikaan. Ervoor knokken om daar wel weer een resultaat te behalen!

Laat een reactie achter op dit bericht.