Daar er eerste helft weinig aan de lucht was, is Bruse Boys 2 uiteindelijk met een flinke nederlaag naar huis gestuurd door de Fendert. Een afgang in de tweede helft was hier debet aan, het werd 5-0.

Op een vieze, regenachtige dag vertrok Bru samen met de Dames in de Roparun bus van de Bruse runners (waarvoor dank) richting Fijnaart. Het veld was heerlijk soppig en dit betekende niet direct goed voetbal. Beide ploegen hadden enkele gevaarlijke aanvallen, waarvan de Fendert in de openingsfase de grootste kans kreeg. Hierna leek Aart de Waal de bal na een goede aanval binnen te kunnen werken, maar helaas kwam Aart net niet goed genoeg uit. Enkele op het oog gevaarlijke lijkende aanvallen van Bruse zijde werden niet tot doelpoging ontwikkeld. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet veel ongelukkig over doelman Zach Hall-Newman in het doel. Dit was een startsein voor Bru om iets meer vooruit te gaan voetballen en wat meer druk te zetten. Dit lukte de periode voor rust enkele keren. Echter, dit betekende ook ruimte achter de verdediging. Nadat Bru een overtal situatie niet goed uitspeelde, counterde de Fendert bijna naar de 2-0. De bal ging echter op de buitenkant van de paal.

Met een 1-0 achterstand werd er gerust, volop kansen in de tweede helft zou je denken. Wat volgde, was echter de slechtste start na de thee die denkbaar is. Waarschijnlijk ook de slechtste 10 minuten uit de historie van Bruse Boys 2. Binnen drie minuten had de thuisploeg al twee keer gescoord. Eerst werd er weer goed gecounterd door de thuisploeg, daarna niet goed verdedigd. Enkele minuten later legde Justin de Keijser een doorgebroken speler neer en kon hij het veld verlaten en tot overmaat van ramp werd een voorzet door Marco Ketting ongelukkig in eigen doel gewerkt. Een 4-0 achterstand, een man minder op het veld en nog 35 minuten te spelen. Een monsterscore leek in de maak.

Veel gescoord werd er echter niet meer. Zach was enkele keren alert en de Fendert wist er ook niet veel meer doorheen te voetballen. Wel werd de vijfde nog gemaakt, tevens de mooiste. Een buitenspeler trok naar binnen en schoot hard en hoog raak.

Zo verliest Bruse Boys met 5-0 van de Fendert. Absoluut geen wonderploeg, maar een ploeg die zeker afgelopen zaterdag met veel meer beleving speelde dan Bru. Aanstaande zaterdag kan op herstel, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Bru ontvangt dan IFC, een geheel onbekende ploeg voor allen.

Laat een reactie achter op dit bericht.