Ondanks een riante voorsprong bij rust heeft een tot dat moment veel beter spelend Bruse Boys 2 toch aan het kortste eind getrokken. Geheel onnodig werd ook bij Pelikaan geen broodnodige zege gepakt. Het werd in Zwijndrecht 4-3.

Bruse Boys startte voortvarend. Het was aan Jochem Vogel te danken dat dit werd omgezet tot doelpunten. Aan de eerste goal ging een fout van de doelman vooraf, maar dit nam niets af aan de schoonheid van de treffer. Na een verkeerde pass van de doelman kwam, onderschepte Jochem de bal en wist hij de bal uiterst koelbloedig (en ook met wat heerlijke nonchalance) over de doelman te wippen. De vergelijking met Dolberg werd zelfs gemaakt.

Binnen 10 minuten werd de score al verdubbeld. Een hele mooie lange bal van Aart de Waal over de verdediging werd door Jochem knap met zijn links binnen gevolleerd. Bruse Boys was heer en meester, al gaf het niet veel later uit het niets een doelpunt weg. Notabene na een hoekschop voor Bru, welke verkeerd werd genomen, was het enkele seconden later weer spannend; 1-2.

Toch ging Bruse Boys door waar het mee bezig was. Een aantal gevaarlijke aanvallen werden nog niet tot doelpunt geprolongeerd, was dit even later wel raak. Eric Duffener had de bal, de verdediging spleet open en Eric gaf diep aan Julian van Nieuwenhuizen. Julian kon doorlopen, de doelman passeren en scoren.

Bruse Boys speelde veel beter. En hoewel Pelikaan ook nog twee grote kansen kreeg (er werd over geschoten en Zach redde goed), was het eigenlijk wachten op een grotere marge voor Bru. Aart, Lucas Hanzen en Kevin Avdic wisten meerdere pogingen niet tot doelpunt te prolongeren en ook Jochem wist zijn derde niet te maken.

Na rust tapte Pelikaan uit een ander vaatje. Er werd veel opportunistischer gespeeld met lange ballen op de fysiek sterke spitsen. Toch kreeg Bru uit de counter nog een kans op de 1-4, maar helaas werd er niet binnengeschoten. Bru hield het nog even vol, maar Pelikaan kwam steeds meer; voornamelijk omdat Bru erg slordig was geworden en een tegendoelpunt over zich afriep. Na een voorzet werd bij de tweede paal knap binnengeschoten, de spanning was geheel terug.

Pelikaan wilde meer en ging hiernaar op jacht. Bruse Boys was het geheel kwijt. Na een lange bal kwam Zach uit, maakte de overtreding net buiten de ‘16’ en had mazzel dat het bij geel bleef. De vrije trap was typerend voor de fase waarin Bru zich verkeerde. Door de muur ging de bal in de korte hoek. Zo stond het gelijk.

Het kwaad was geschied en tot overmaat van ramp liet de scheidsrechter (net als bij de 2-3) bij een volgende lange bal onze grensrechter staan. Een voorwaartse ging alleen op Zach af, wat vervolgens de 4-3 betekende. Bruse Boys ging op jacht naar toch nog een resultaat en het kreeg kansen. De grootste was voor Marco Ketting, maar alleen op de doelman stuitte hij op de laatstgenoemde. Deze doelman had zich sowieso goed hersteld gedurende de wedstrijd met vele reddingen na zijn fout bij de eerste goal.

Een zeer, maar dan ook echt zeer onnodig verlies van Bruse Boys 2. Zo nestelt de ploeg zich echt in de gevarenzone, iets wat na een hele goede eerste helft totaal niet nodig was geweest. Volgende week komt de Zwerver op bezoek. Op naar een resultaat.

Laat een reactie achter op dit bericht.