In de laatste minuten heeft Bruse Boys 2 de inhaalwedstrijd tegen Pelikaan weten om te draaien. Letterlijk in de laatste seconde viel de berijdende 2-1. Een late ontsnapping, maar meer dan terecht in deze degradatiekraker.

Daar afgelopen week een verdienstelijk punt werd behaald bij Oranje Wit (ook daar had meer ingezeten), startte Bru op het eigen kunstgras met de nodige aanvalsdrift. Dit had binnen 10 minuten al drie grote kansen opgeleverd, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp. Bru bleef de bovenliggende partij en de bezoekers uit Zwijndrecht konden niet anders dan tegenhouden. Doordat het vizier niet op scherp stond en Bru wat ongeduldiger werd, kwam er wel meer ruimte voor de bezoekers. In een counter werd een overtal situatie benut en ging de bal ongelukkig via Justin de Keijser achter Jo17 doelman Jasper Snoek. Zo was het bij het eerste moment dat Pelikaan daar kwam, meteen raak.

Tot aan de rust volgden nog legio kansen voor Bru. Kevin Avdic, Eric Duffener en Boris de Bruine kregen de bal er allen niet in. Het grootste mislopen kwam echter van de onzorgvuldigheid in te snel willen voortzetten van het spel, want met meer zuiverheid in de (laatste) passing, had de gelijkmaker veel eerder kunnen vallen.

In het tweede bedrijf was het letterlijk alleen maar tegenhouden door Pelikaan en de boel op slot houden. Bru wist hier niet doorheen te spelen en de kansen die het kreeg, stond of het vizier nog niet op scherp of zat het geluk niet aan de zijde. Zo werd een bal van Boris al dan niet met de hand van de lijn gehaald en was Aart de Waal zijn schot net niet zuiver genoeg.

In de slotfase vielen Marco van der Wielen en Gerard Vogel in, voor wat opportunistischer spel. Onze oud-spitsen, inmiddels beiden regelmatig trefzeker voor Bru 3.  Toen de doelman op prachtige wijze en dito poging van Marco eruit wist te halen, leek het geloof bij Bru weg. Toch viel de gelijkmaker. Een voorzet van Aart werd bij de tweede paal knap binnengekopt door Gerard, waarmee de opluchting groot was.

Toch wilde Bru, diep in blessuretijd, nog meer. Dit betekende ook dat het ruimte weg gaf en dit betekende opeens de tweede kans van de wedstrijd voor Pelikaan. Het was dat Luc Klop nog scherp was achterin en het gat dichtliep. In de hierop volgende counter, kreeg Bru een hoekschop. Bij de tweede paal kopte Marco van der Wielen terug en was het opnieuw Gerard met zijn hoofd die raak wist te koppen! Wat een ontlading en ontzettend belangrijke punten, want er werd direct afgefloten.

Een goede overwinning voor het moraal en bovenal is hiermee de aansluiting weer gevonden. Zaterdag wordt een uitwedstrijd bij IFC gespeeld, op naar een volgend resultaat.

Laat een reactie achter op dit bericht.