Hoewel Bruse Boys 2 afgelopen zaterdag vooraf niet op een resultaat gerekend had, baalde het dat dit toch niet was behaald. Oranje Wit was in Bruinisse met 1-3 te sterk, maar een resultaat was zeker mogelijk geweest.

Op een hard veld met veel wind, waren de omstandigheden voor beide ploegen niet goed om te voetballen. Dit zorgde voor een opportunistische start van Oranje Wit, met ook het meeste gevaar van die kant. Nadat er in de openingsfase enkele kansen werden gemist, was het na een kwartier spelen raak: 0-1.

Het leek of Bru deze tegentreffer nodig had, want hierna ging het beter voetballen. Dit leverde ook enkele kansen op, waarbij het heel dichtbij kwam toen Stan Klein rakelings naast schoot. Ook de poging van Jim Lagendijk was niet raak, doordat dit venijn miste. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg wel op gelijke hoogte. Luc Klop gaf met zijn buitenkant een prachtige pass in de diepte bij Didier Volk, hij wist raak te schieten.

Bru leek door te drukken en was op dat moment bovenliggend. Echter, grote kansen werden niet genoteerd. Op slag van rust viel prompt aan de andere kant de treffer. Na een diepe bal, werd er in tweede instantie gescoord. Een zuur moment, want het was direct tijd voor de thee.

In de tweede helft ging het spel wat op en neer, zonder dat het goed was. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar deze waren nog niet aan hen besteed. Halverwege de tweede helft verdubbelde Oranje Wit de marge. Nadat er niet goed werd ingestapt, was het voor de buitenspeler uitkiezen en werd vervolgens raak geschoten.

Niet veel later hadden de bezoekers de wedstrijd kunnen beslissen, maar het hield Bru in leven. Dit zorgde er ook meteen voor dat Bru het weer meer vooruit ging proberen. Het kreeg nog enkele (schiet)kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Zo verliest Bruse Boys 2 van hoogvlieger Oranje Wit. Echter, het krachtsverschil was minimaal en met wat meer geluk en een completere selectie was een resultaat zeker mogelijk geweest. Al met al was het moraal goed, dit biedt nog enig perspectief voor de laatste weken.

Laat een reactie achter op dit bericht.